Tutireceptek.hu fejléc

Lengyeles kelkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
80 dkg kelkáposzta
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 dl tejszín
6 dkg vaj
3 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A főzőléből kivéve leveleire szedjük, és szárazra itatjuk egy konyharuhával. Egy tepsit kikenünk 3 dkg vajjal, 2-3 levelet leteszünk az aljára, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposztalevél kerüljön. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és a kelkáposzta tetejére öntjük, zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Rámorzsolunk a tetejére 3 dkg vajat, és 20 percig sütjük középmeleg sütőben.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pontyderék lengyelesen » Töltött kelkáposzta 2 » Kelkáposzta töltve » Rántott kelkáposzta
» Sonkás-sajtos kelkáposzta » Kelkáposzta főzelék » Kelkáposztakrémleves light » Kelkáposztafőzelék
» Kelkáposzta krémleves » Kelkáposzta leves » Hurkás kelkáposzta » Kelkáposzta leves fetával
» Párolt kelkáposzta » Kelkáposztafasírt » Töltött kelkáposzta » Sajtos rántott kelkáposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.