Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos májragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
2 dl tejszín,
2 ecetes uborka,
2 paradicsompaprika,
2 tojás,
1 húsleveskocka,
1 gerezd fokhagyma,
4-5 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított tárkonylevél (vagy 1 szál friss tárkony),
1 mokkáskanál majoránna,
kevés só,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (feljött a lé tetejére), hozzákeverem a kis kockákra vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi forrás után belekeverem a tejszínt és még 5 percig forralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos raguleves » Tárkonyos csülökleves » Tárkonyos, palócleves... » Tárkonyos harcsa
» Tárkonyos pulyka-raguleves » Tárkonyos sárgaborsóleves » Tárkonyos borjúleves » Tárkonyos bárányleves
» Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos nyúlbecsinált » Tárkonyos boszorkánysült » Tárkonyos raguleves diétás
» Húsvéti tárkonyos bárány » Tárkonyos csirke nyárson » Tárkonyos raguleves 2. » Erdélyi tárkonyos leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.