Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés-kókuszkrémes tekercs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt

A krémhez:

3 dl tej
5 ek cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 cs vaníliás pudingpor

A bevonathoz:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 gokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.

A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük és kihűtjük, majd a vajjal jó habosra, krémesre keverjük.

A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük. Hűtőbe tesszük. Amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mennyei puncsos tekercs » Sajttekercs (Nóri féle) » Pizzás tekercs » Barackos tekercs
» Göngyölt karaj tekercs » Anyóstekercs » Haltekercs citrommártással » Epres kókusztekercs
» Különleges hústekercs » Tekercs sajtból » Csokoládés tekercs » Kókuszos habos tekercs
» Kávékrémes piskótatekercs » Puncsos piskótatekercs » Mézes tekercs » Gombás tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.