Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Haltekercs citrommártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé,
2 citrom,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
4 dl csontleves (kockából),
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,


Elkészítés:
A halfiléket hosszában kettévágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk.
Feltekerjük, és 1-1 fogvájóval átszúrva rögzítjük.
Kiolajozott edénybe rakjuk, és a leves felét aláöntjük.
Lefedjük, és puhára pároljuk.
A mártáshoz a citromokat megmossuk, szárazra töröljük.
Az egyik héjából egy keveset lereszelünk és a levét kicsavarjuk.
A másiknak a felét vékonyan felkarikázzuk és kettévágjuk.
A vajat megolvasztjuk és világosra piritjuk benne a lisztet, felengedjük a megmaradt leveslével és felforraljuk. Citromlével, citromhéjjal és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt is, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a félbevágott citromokat és a petrezselyemzöldjét. A meleg haltekercsek köré öntve tálajuk, és pertezselymes burgonyával körítjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-zelleres haltekercsek » Húsgombóc citrommártással » Haltekercs kapormártással » Brokkolis haltekercsek
» Fűszeres ágyon sült hal » Fenyőmagos lazacfilé » Sült hal lime-mal » Tonhal saláta ala jita
» Svéd heringsaláta » Csuka káposztásan » Sajtos ponty » Zöldséges haltál
» Batyuban sült halfilé » Tonhalas spagóca » Zöldséges hal » Grillezett csukafilé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.