Tutireceptek.hu fejléc

Kunsági káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 dl tejföl
1-2 db babérlevél
3 dkg sertészsír
3 dkg finom liszt
50 dkg bőrös malackaraj
1 db vöröshagyma
2 db köröm
1,5 liter víz
1 liter savanyúkáposzta-lé
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:
A savanyú káposzta levét vízzel tetszés szerinti savanyúságúra hígítjuk, azután leszűrjük belőle a káposztaszálakat. A levet felforraljuk, beletesszük az alaposan megtisztított malackörmöt meg a feldarabolt malachúst. Sózni nem szükséges, mert a káposztalé elegendő mennyiségű sót tartalmaz. Amikor a hús félig megfőtt, egy nagy fej vöröshagymát finomra vágunk.
A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk, megpároljuk benne a hagymát, kevés vízzel felengedjük, és a leveshez adjuk. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

Tanácsok:
Aki szereti fözhet bele egy kevés velőt is!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: ibolya58


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos káposztaleves » Gesztenyés káposztaleves » Káposztaleves » Káposztaleves vislivel
» Fogyis káposztaleves » Káposztaleves csülökkel » Csülkös káposztaleves » Legényfogó káposztaleves
» Frankfurti káposztaleves » Káposztaleves (fogyihoz) » Kelkáposztaleves » Káposztaleves másként
» Káposztaleves tojással » Kínai kel leves » Galyasági zellerkrémleves » Spenótos rakott csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.