Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csupa zöld metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 főre:
a raguhoz 1 kis fej brokkoli,
1 marék friss spenót,
kb. 10 dkg zöldborsó (zsengébb fajta, friss, vagy mirelit),
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam),
só,
szerecsendió,
2 gerezd fokhagyma

kb. 15 dkg zöld színű széles metélt tészta (algás, vagy spenótos)

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd a borsóval együtt pároljuk meg pároló rendszerben.
A spenótot fonnyasszuk meg a zsiradékon, reszelt fokhagymával együtt. Ez pár percet vesz igénybe attól függően, milyen spenótot használunk. A bébi spenót 3-4 perc alatt elkészül, a sima nagyobb levelű spenótnak viszont több időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelő állaga legyen.
Közben forraljunk fel vizet, és főzzük ki a metéltet.
Ha megfonnyadt a spenót, öntsük fel a tejszínnel, ha kell, pici vízzel javítsunk a mártás állagán. Ízlés szerint sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük.
Ha beforrt a mártás, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket is, és további 1-2 percig főzzük a ragut.
A kifőtt tésztára rászedjük a zöld ragut, és füstölt sajttal (pl. edami) megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májas metélt » Csirkemájas metélt » Hamis stiriai metélt » Csirkehússaláta metélttel
» Pikáns metélt palacsinta » Gombaleves cérnametélttel » Csupa eper kehely » Édes sült metélt
» Diós-paradicsomos metélt » Szüreti metélt » Csupaszív túrótorta » Habos palacsintametélt
» Sajtos csülökmetélt » Stíriai metélt (Update 1) » Erdész metélt » Bakonyi palacsintametélt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.