Tutireceptek.hu fejléc

Cukkini bél krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini bele maggal együtt
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db Maggi leveskocka (erő- v. csirke)
10 dkg baromfi párizsi
3 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
zsiradék
1 cs. zöldpetrezselyem

Pirított kenyér- vagy zsemlekocka

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, párizsit, a cukkini belét és pár percig kevergetjük.

Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, s a magok puhulásáig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, turmixoljuk le, majd leves szűrőbe téve passzírozzuk át. A szűrőben csak a magok morzsaléka maradjon. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, s ha szükséges, sózzuk.
Az átpasszírozott folyadékot állandó keverés mellett forraljuk fel, a tűzről levéve keverjük el benne a tejfölt, majd szórjuk meg őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Külön tányérokban pirított kenyér- vagy zsemlekockát és reszelt sajtot adunk az asztalra.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvakrémleves habbal » Tökkrémleves » Cukkínifasírt másként » Sörtésztában sült cukkini
» Kagylókrémleves » Cukkini zsemle! » Cukkini - csónakok » Cukkinikrém
» Gombás cukkinileves » Joghurtos eper krémleves » Fokhagymakrémleves 1 » Zamatos cukkinipalacsinta
» Ricottával töltött cukkini » Update brokkoli krémleves » Ropogós cukkinichips » Tejszínes zellerkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.