Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvakrémleves habbal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
0,5 kg szilva (készülhet befőttből is)
2 dl tejföl
mézeskalács fűszerkeverék
pici citromhéj
kevés finomliszt
habtejszín
csipet só

Elkészítés:
A felezett és magozott szilvákat a fűszerkeverékkel és a csipet sóval odatesszük főni. Nem kell neki sok, mire felforr, már lehet is behabarni. Ha készen van, botmixerrel összepürésítjük, krémesítjük. A behűtött habtejszínt felverjük, és nyomózsákba téve a tányérokba kiszedett lehűtött leves tetejére felhőcskéket nyomunk belőle.
(a leves készülhet befőttből is, akkor még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ízesíteni sem kell olyan intenzíven. Használjuk fel a befőtt levét is)


A receptet beküldte: Gyöngyskorpió


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska borhabbal » Hideg szilvakrémleves » Diós puding borhabbal » Karfiol sonkahabbal
» Fogas borhabbal » Meggyfelfújt kakaós habbal » Néger kocka, citromhabbal » Pezsgő karamellhabbal
» Torta citromhabbal » Kávé fehércsoki-habbal » Csülkös sóskaleves » Waldorfsaláta
» Brokkolikrémlevesem » Meggyleves X. » Öregember táltos levese » Zalai erdésztokány


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.