Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúság télire recept

Kategória:


Hozzávalók:
5 liter víz
7,5 dl 20%-os ecet
1 kg cukor
5 evőkanál só
2 púpos kávéskanál borkénpor
1 kávéskanál nátrium-benzoát
bármilyen zöldség fele uborka,kaposzta,zöld paradicsom,hagyma,paprika,stb.

Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy nagy fazékba öntjük és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik minden hozzávaló. Utána flakonokba töltjük, rátekerjük a kupakot és felhasználásig a spájzba tároljuk.

Mivel az apró uborkát szeretjük egyszerre csak 1-2 üvegre való van. Megmosom az ubikat, tiszta üvegbe fűszereket rakok, bele az ubi, ráöntöm a kész levet, lezárom és mehet a polcra! Csalamádénál lereszeltem minden hozzávalót, kevés egész köményt kevertem hozzá, belenyomkodtam a tiszta üvegekbe, felöntöttem a lével, lezártam és ment a polcra! Ez a lé kb. 25 üveg csalamádéhoz elég!


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúság hidegen! » Édes szőlőlé télire » Uborka, paprika télire » Sózott gombák télire
» Gomba savanyúság » Almalé télire » Hordós savanyúság másképp » Vegyes savanyúság télre
» Paradicsom nyersen télire » Kovászos uborka - télire » Mézes dió télire » Brassói rakott savanyúság
» Vödrös savanyúság » Zakuszka (telire) » Csalamádé télire » Kannás savanyú télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.