Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt savanyú káposzta csípősen recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 1 fakanál disznózsír, 5 dkg cukor, 1 cseresznyepaprika félbe vágva.Ízlés szerint só, őrölt bors és őrölt köménymag.

Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamellizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Ízlés szerint meghintjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a csípős paprikát is, majd megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Önthetünk alá egy kis vizet, hogy le ne égjen.

Tanácsok:
Kifejezetten sültekhez és toros ételekhez ajánlott.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás krumplileves » Csomboros-lencsés káposzta » Erdélyi töltött káposzta » Almás káposztasaláta
» Bajor savanyú pecsenye » Töltött káposzta tejföllel » Tárkonyos lucskoskáposzta » Savanyú veseleves
» Gyors savanyú káposzta » Mexikói rakott káposzta » Káposztasaláta » Savanyú leves velővel
» Tojásos kelkáposzta » Rucás káposzta » Káposztás pogácsa » Rakott savanyú káposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.