Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú veseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 db vese
1 petrezselyemgyökér
1 sárgarépa
1 kicsi fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
egy marék rizs
olaj
tejföl
fél kanál liszt
2 babérlevél,
pirospaprika


Elkészítés:
A vesét előkészítjük. (szétvágjuk, a féhér részeit alaposan kivagdaljuk, feldaraboljuk vékony csíkokra, ecetes vízbe áztatjuk, majd többször váltott vízben átmossuk, és előfőzzük, leszűrjük, leöblítjük)
Kevés olajon megdinszteljük a lereszelt vöröshagymát, rátesszük a vesét. Felöntjük vízzel, sózzuk, beledobjuk a babérlevelet és főzni kezdjük. Beletesszük a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a megmosott rizst Ha puha, pici rántást készítünk, fokhagymával, pirosparikával. Belekeverjük a tejfölt, ha szeretjük, pici ecettel savanyíthatjuk.

Tanácsok:
Kicsit macerás a vese miatt, de aki szereti a vesét, annak megéri

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú hússaláta » Édes-savanyú tofu » Vegyes savanyúság télre » Savanyú káposzta bulgurral
» Édes-savanyú sertéscsíkok » Savanyú káposztás borda » Savanyú krumplileves » Édes és savanyú
» Savanyú répa leves » Kannás savanyú télire » Savanyú káposzta krémleves » Vágott, vegyes savanyúság
» Savanyúság hidegen! » Savanyú göngyölt hús » Savanyú malacleves » Savanyú rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.