Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt vörös káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vörös káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint: őrölt kömény, kristálycukor, só, csipetnyi morzsolt csombor, olívaolaj, vörös borecet és víz.

Elkészítés:
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.A hagymákat apró kockára vágjuk és a forró olívaolajon megpirítunk. Hozzáadjuk a felvágott káposztát, átkevergetve kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel és lassú tűzön fedő alatt főzzük. Időnként megkeverjük és közben a borecettel, a cukorral, a köménnyel, és a csomborral ízesítjük. Kóstolás után ha szükséges sóval is meghintjük, majd tovább pároljuk és alaposan megkeverjük. Az így elkészített káposzta kiváló köret sült kacsához, sült húsokhoz,
de knédlihez, lepényhez, vagy fantáziánk szerinti más ételhez is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csülkös káposztaleves » Székelykáposzta diétásan » Káposztás pogácsa-finom » Rucás káposzta
» Káposztás tekercs » Vörösboros meggyleves » Vörösboros zselé » Párolt savanyúkáposzta.
» Kolozsvári-káposzta » Káposztás béles » Káposztás rúd » Káposztás juhtúrós nokedli
» Amerikai káposztasaláta » Mexikói vörösbab saláta » Savanyú káposzta lencsével » Káposztasaláta paleo módon


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.