Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Dinsztelt vörös káposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 nagyobb fej vörös káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint: őrölt kömény, kristálycukor, só, csipetnyi morzsolt csombor, olívaolaj, vörös borecet és víz.

Elkészítés:
A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd állni hagyjuk, hogy megpuhuljon.A hagymákat apró kockára vágjuk és a forró olívaolajon megpirítunk. Hozzáadjuk a felvágott káposztát, átkevergetve kissé megpirítjuk, felöntjük vízzel és lassú tűzön fedő alatt főzzük. Időnként megkeverjük és közben a borecettel, a cukorral, a köménnyel, és a csomborral ízesítjük. Kóstolás után ha szükséges sóval is meghintjük, majd tovább pároljuk és alaposan megkeverjük. Az így elkészített káposzta kiváló köret sült kacsához, sült húsokhoz,
de knédlihez, lepényhez, vagy fantáziánk szerinti más ételhez is.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés káposztaleves » Gombás vörösboros tokány » Savanyúkáposztás metélt » Kaposzta salata
» Rántott kelkáposzta » Szüreti leveses káposzta » Libasült vöröskáposztával » Rakott savanyúkáposzta
» Kolozsvári káposzta 2 » Káposztával rakott párizsi » Káposztás paprikás » Káposztás lencseleves
» Bográcsos székelykáposzta » Káposztás saláta » Káposztás oldalas kuktában » Káposztagulyás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.