Tutireceptek.hu fejléc

Diós hússal töltött alma recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg (4 nagyobb) alma,
30 dkg szárnyas hús,
10 dkg színes paprika,
1 szál póréhagyma,
3 dkg vaj,
1 csipet kurkuma,
2 dl tejszín,
1 evőkanál kapribogyó,
2 dkg pörkölt dióbél.

Elkészítés:
Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk.
Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük.
Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük.
A húst megmossuk, csíkokra vágjuk.
A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk.
A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is.
Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk.
A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük.
Ha elkészült, tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dióval töltött alma » Töltött szőlőlevélkék » Amerikai töltött csirke » Hallal töltött tortilla
» Gombás töltött kifli » Borsos tokány marhahússal » Gombás töltött cukkini » Almával töltött camembert
» Töltött hagyma » Cukkinis rizs csirkehússal » Olasz töltött paradicsom » Hússal töltött patiszon
» Szerb töltött paprika » Töltött kenyér másképp » Töltött liba » Túróval töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.