Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséggel töltött dagadó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg dagadó,
3 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg mélyhűtött zöldborsó,
5 dkg mélyhűtött paprika,
5 dkg csemegekukorica,
10 dkg sárgarépa,
só,
őrölt bors,
3 dkg zsír.

Elkészítés:
A gondosan felszúrt dagadót megsózzuk.
A sárgarépát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk,kevés sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük.
A mélyhűtött zöldségféléket néhány másodpercre forró vízbe mártjuk,majd a kukoricával együtt leszűrjük.
A zsemléket 8-10 percig vízben áztatjuk,kicsavarjuk, késsel apróra vagdaljuk vagy burgonyanyomón áttörjük.
Hozzákeverjük a két egész tojást,finomra vagdalt petrezselymet,sózzuk,borsuzzuk,végül óvatosan belekeverjük az előkészített zöldségeket.
A dagadóba töltjük,a töltőnyílást hústűvel lezárjuk.
Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt közepes hőfokon megsütjük.
Külömböző salátákkal,melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

Tanácsok:
Sütés közben az alatta összegyűlt zsíradékkal locsoljuk.
Vizet semmi esetre ne öntsünk alá,mert a töltelék könnyen kibújhat,míg a hús ragadós marad.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tofu zöldséggel » Juhtúrós töltött burgonya » Cserkész töltött burgonya » Töltött kovászos uborka
» Töltött-rántott sajt » Mustáros töltött pecsenye » Töltött csirkemell » Töltött finom cukkini
» Töltött hal » Töltött karaj, másképpen » Gombával töltött burgonya » Töltött gombafejek rántva
» töltött pulykamell » Töltött ostya II. » Kolbásszal töltött karaj » Bolognai töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.