Tutireceptek.hu fejléc

Diós karamella recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
6 dkg cukrozatlan kakaópor
50 dkg porcukor
4 evk. tej
1 evk. vaníliakivonat (aroma)
10-12 dkg apróra vágott, pirított dió
csipetnyi só

Elkészítés:
Egy körülbelül 20x30 centiméteres hőálló tálat béleljünk ki alumíniumfóliával és a fóliát kenjük be egyenletesen vajjal.

Vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a kakaóport.
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a dió kivételével.
Addig kevergessük a masszát a vízgőz fölött, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és sima nem lesz az egész.
Ekkor hozzáadhatjuk a diót is. Öntsük a kivajazott tálba, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni egy éjszakán keresztül.
Ha sietünk a hűtőbe is rakhatjuk.
Kockára vágva kínálhatjuk.

Tanácsok:
Kockára vágva, akár egyenként celofánba csomagolva, csinos dobozban adhatjuk akár karácsonyi ajándékba is.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás palacsinta » Karamellás tejberízs » Karamellás zabkása » Karamella krém
» Karamella fagylalt » Karamellás-diós golyó » Karamellás forró csokoládé » Tejkaramellás almaleves
» Karamellás habos süti » Kávés karamellás tej » Karamellás Sport szelet » Karamellás almatorta
» Karamella mouse csoda » Karamellás kocka » Házi karamella » Karamellás gesztenyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.