| Édes-savanyú tofu receptReform ételek Hozzávalók: -50 dkg tofu -4 ek szójaszósz -1 ek + 1 tk étkezési keményítő -1 db póréhagyma -2 gerezd fokhagyma -1 piros húsú paprika -10 dkg cseresznyeparadicsom -1 uborka -20 dkg darabolt ananász -2 ek rizsbor vagy víz -2 ek rizsecet vagy más gyenge escet(pl. borecetek) -2 ek barna cukor -2 ek kechup -5 dl olaj (sütéshez) -só Elkészítés: A lecsepegtetett tofut 2 sm-es darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a 2 ek szójaszószban elkevert 2 ek étkezési keményítőt. Póréhagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Paprikát kimagozzuk és felkockázzuk, a kis paradicsomokat megfelezzük, az uborkát pedig félbevágva, kimagozva, felszeleteljük. Ananászt lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk. Mártáshoz elkeverjük a rizsbort a ketchuppal, a maradék 2 ek szójaszósszal, a cukorral, 1 tk keményítővel és az ecettel. Végül pedig hozzá 0,7 dl ananászlevet. Olajat felforrósítjuk a wokban. A tofukockákat adagonként 3-4 percig sütjök a ,,serpenyőben" és szűrőkanállal kiemeljük, majd lecsepegtetjük. Olajat kiöntjük a wokból, de nem töröljük ki. Majd belerakjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a paprikát, erős lángon 3 percig folyamatosan kevergetjük. Hozzá adjuk a fűszeres mártást, belekeverjük a paradicsomot, az uborkát és az ananászt. Hozzáadjuk a tofukockákat és 1 perc alatt nagyon felforrósítjuk. (Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még egy kis vizet.) Sóval ízesítjük és azonnal tálaljuk. Tanácsok: Jó mellé egy kis chiliszósz, vagy ha köretet szeretnénk, akkor rizs. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 270 kcal Szénhidráttartalom: 31 gramm Zsírtartalom: 12 gramm A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |