Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos töltött zeller recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
2 alma nagyságú zellergumó, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zabpehely, 3 tojás, 3 evõkanál tejföl, só és törött bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A megmosott, kefével ledörzsölt zellert meghámozom, és félujjnyi vastag karikákra vágom. Megsózom és 10 percre félreteszem. Közben a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a tejfölt és az egyik habosra felvert tojást összekeverem. Sóval és borssal fûszerezem. A zellerkarikákat bekenem a sajtos krémmel, és egyet-egyet egymásra borítva, kissé összenyomom. A megmaradt tojásokat nagyon habosra verem, és ugyancsak sóval, borssal ízesítem. A sajtos zellerpárt elõször lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába mártom, és nagyon óvatosan, hogy szét ne essen, bõ, forró olajban, de kis lángon, fedõ alatt elõször az alsó felét megsütöm, majd lapátkanállal megfordítva, de már fedetlenül sütöm a másik felét is. (A töltelékben lévõ sajt és tojás a hõ hatására azonnal összefogja a két zellerkarikát, így az nem esik szét sütés közben.) A felesleges olajat itatóspapíron vagy papírtörülközõn leitatom, és meleg tálra téve, tartármártással tálalom. A hozzá illõ köret sült burgonya vagy gombás rizs.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött fánk » Töltött alma egyszerűen » Sült, töltött padlizsán » Sajtos húsrolád
» Banánnal töltött jércemell » Sajtos szelet » Tepsis sajtos krumpli » Húsvéti töltött csirkemell
» Töltött gombafejek » Tepsiben sült sajtos hal » Sajtostallér » Diós-töltött nápolyi
» Joghurtos sajtos saláta » Sajtos-gombás karaj » Sajtos újburgonya » Spenótkrémes töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.