Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg káposzta
1 zöldpaprika
1 pirospaprika
Fél kávéskanál só
1 csípős paprika
2 kávéskanál cukor
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál szójamártás
1 ev?kanál portói
12 csepp szezámolaj
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Vágjuk fel a káposztát és a kemény részeit dobjuk el. A paprikákat aprítsuk vékony csíkokra, a csíp?s paprikát szálakra. A só kivételével minden f?szert keverjünk el egy edényben. Hevítsünk fel két kanál olívaolajat, tegyük bele a paprikákat. Erős tűzön egy percig süssük, közben kevergessük, majd evgyük le. A többi olajat ugyancsak hevítsük, és rakjuk bele két percre a káposztát. Állandóan keveregessük. Adjuk hozzá a paprikákat és a fűszereket. Csökkentsük a tüzet, és még 2 percig süssük. Hidegen vagy melegen tálalhatjuk.

Tanácsok:
A paprikákat két percnél tovább ne süssük. Fontos a gyorsaság, ezért minden hozzávalót a kezünk ügyébe kell készítenünk.
Adható az ételbe három evőkanál zöldségleves és kevés keményítő is.
Hangsúlyozni kell a savanykás ízt, amely a kínai konyha egyik alapíze.
A káposzta helyett salátát is használhatunk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú káposzta leves » Serpenyős káposzta » Olcsó káposztás rétes » Brassói rakott káposzta
» Káposztagulyás » Káposztás libafarhát » Almás párolt lilakáposzta » Rakott kelkáposzta
» Káposztás lepénykék » Kelkáposzta leves fetával » Káposztás kiflik » Tojással töltött káposzta
» Kelkáposzta krokett » Almás-húsos káposztatál » Hordós káposzta » Lerakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.