Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 1 csomó újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szárított chili
- 4 ek semleges olaj
- 1 ek cukor
- 4 ek balzsamecet
- 2 tk szójaszósz
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só
- fekete bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát uborkagyalun, legyaluljuk. Újhagymát 5 cm-esekre vágjuk, majd hosszába vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát is felcsíkozzuk.
Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük.
Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük.
Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni.
Burgonyát megsózzuk, meg borsozzuk és apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.

Tanácsok:
2 személyre szól a recept.
Egyébként olcsó és gyorsan elkészíthető.
Burgonya helyett lehet tökkel is készíteni.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 185 kcal
Szénhidráttartalom: 24 gramm
Zsírtartalom: 8 gramm

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi burgonyasaláta » Burgonyás tojás » Juhtúrós burgonya » Burgonyagombóc leves 2.
» Burgonyagombóc leves » Görög rakott burgonya » Karácsonyi burgonyasaláta » Sütőtök "szalmaburgonya"
» Kapros burgonyaleves » Rakott burgonya gyorsabban » Sajtos burgonyafasírt » Fokhagymás sült burgonya
» Burgonya tekercs » Hagymás-burgonyás csipetke » Burgonyasaláta kukoricával » Hússal rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.