Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes-savanyú burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 1 csomó újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szárított chili
- 4 ek semleges olaj
- 1 ek cukor
- 4 ek balzsamecet
- 2 tk szójaszósz
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só
- fekete bors

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát uborkagyalun, legyaluljuk. Újhagymát 5 cm-esekre vágjuk, majd hosszába vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát is felcsíkozzuk.
Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük.
Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük.
Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni.
Burgonyát megsózzuk, meg borsozzuk és apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.

Tanácsok:
2 személyre szól a recept.
Egyébként olcsó és gyorsan elkészíthető.
Burgonya helyett lehet tökkel is készíteni.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 185 kcal
Szénhidráttartalom: 24 gramm
Zsírtartalom: 8 gramm

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonya omlett » Kelt burgonyás pogács » Tejfölös burgonya » Burgonya puffancs
» Hagymás burgonyalepény » Húspótló burgonyafánk » Carbonara burgonya » Burgonyaomlett
» Rokfortos sült burgonya » Sajtos burgonyaköret » Burgonyás cukkinis ropogós » Burgonyás lángos
» Rakott burgonya gombával » Csípős burgonyasaláta » Burgonyaleves(zelleres) » Burgonyaleves bográcsban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.