Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Egybensült gombás fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
3 db szikkadt zsemle
20 dkg csiperke gomba
2 db csirkemáj
kis fej vöröshagyma
majoranna
petrezselyemzöld

bors
zsemlemorzsa
2 tojás

Elkészítés:
A darált húst egy tálba teszem. Hozzámorzsolom a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, ráütöm a tojásokat, sózom, borsozom, hozzáadom a lekapart csirkemájat, majorannát, finomra vágott petrezselyemzöldet, a nagyon finomra vágott, vagy lereszelt kis fej vöröshagymát, majd az apró kockákra vágott gombát adom hozzá. Összedolgozom, kóstolom, ha szükséges, utánasózok.
Egy őzgerinc formát kizsírozok, megszórom zsemlemorzsával, belesimítom a fasírozott-masszát és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütöm. Meglátszik, ha a forma szélénél már elválik és a teteje is szép piros, akkor lassan elkészül. Beleszúrt hústűvel, vagy fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy a közepe is átsült-e.

Tanácsok:
Adhatjuk főzelékhez feltétnek, de körettel önálló ételként is fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: valentinia


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombasaláta majonézzel » Ementális burgonyafasírt » Gombás húscipó » Rántott karfiolfasírt
» Gombás burgonyarolád » Fokhagymás-gombás spagetti » Tejszínes-gombás szósz » Zöldséges-gombás töltelék
» Az én zabpelyhes fasírtom » Rizses-gombás sült csirke » Zöldségesfasírt » Gombás töltött csirke
» Sült hús gombás omlettel » Krumplis fasírt » Fasírt-rakéta » Sajtos-gombás rakott hús


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.