Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás töltött tök recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db kicsi spárgatök
30 dkg gomba
3 főtt tojás
1 nyers tojás
1 tojás sárgája
3 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
3 evőkanál olaj
2 evőkanál zabpehely

őrölt bors
őrölt fűszerpaprika
néhány csepp ecet

Elkészítés:
A meghámozott tököket hosszában kettévágjuk, magházat kiszedjük, enyhén ecetes, sós vízben öt percig forraljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy evőkanál olajjal kikent tepsibe fektetjük.
A megtisztított, apróra vagdalt hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a kicsumázott, karikákra szeletelt paprikát meg a paradicsomot.
Megsózzuk, felengedjük két deci vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hagyma szétfő
Végül fedő nélkül zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát.
Egy csipet sóval, borssal fűszerezzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott kemény tojást. A masszával megtöltjük a fél tököket, meglocsoljuk a tojás sárgájával simára kevert maradék tejföllel, és forró sütőben kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött káposzta tejföllel » Cukkinis-gombás tészta » Töltött szendvics » Egyszerű töltött lángos
» Gombás sertésszelet » Töltött franciakenyér » Gombás rakott borda » Sajttal töltött borjúrolád
» Gombás rakott burgonya » Velővel töltött csirke » Töltött őszibarack » Töltött-rántott paprika
» Töltött cukkini (U 1) » Töltött kínai kel » Tojásos-gombás krumpli » Töltött libamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.