Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-cukkinis rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg cukkini
25 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,1 l zöldség-erőleves
50 dkg rizottó rizs
10 dkg parmezán egész
olaj
kakukkfű

bors
petrezselyem
3 tojás

Elkészítés:
A rizst erőlevesben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A gombát feldaraboljuk, hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk, hogy egy kevés levet engedjen. A cukkinit apróra vágjuk, beletesszük a serpenyőbe, sóval, borssal ízesítjük, párolni kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a kakukkfüvet és a vékony szeletekre vágott fokhagymát.

Amikor megpuhultak a zöldségek, összeöntjük a főtt rizzsel és a reszelt parmezánnal, majd alaposan összeforgatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb, ízletesebb legyen, beleüthetünk 2-3 tojást is.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás rizottó » Sonkás rizottó » Hamis rizottó zölden » Tarhonyás rizottó
» Gombás-cukkinis omlett » Sütőtökös rizottó » Zúza rizottó » Pozsonyi rizottó
» Sáfrányos rizottó » Gombás kölesrizottó » Tök-rizottó » Csirkés-zöldséges rizotto
» Rizottó darált hússal » Kacsahúsos rizottó » Gombás-cukkinis fasírt » Zöldségrizottó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.