Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eper-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csomag eperpuding
1 csomag vanília cukor
1 dl Piroska eperszörp (vagy málna szörp)
1 liter tej
5-10 dkg kristálycukor
50 dkg (vagy tetszés szerint) földieper (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés:
Az epret alapos mosás után kevés (hogy ellepje)forróvízbe dobom, a cukor felével néhány percig lassú tűzön - vigyázva, hogy ne nagyon főjjön szép - főzöm, miután megfő, hagyom kihűlni.
Az eperpudingot és a cukor másik felét csomómentesen elkeverem a tejjel, lassú tűzön sűrűsödésig főzöm. A tűzről levéve beleteszem a vanília cukrot és az eperszörpöt (vagy málna szörpöt). Hideg vízben kihűlésig keverem. Miután kihűlt, óvatosan hozzáöntöm az eper levét és beleengedem az eperszemeket.

Tanácsok:
Turmixolni is lehet, de én jobban szeretem, ha majdnem egészben van benne a gyümölcs.
Más gyümölcsből is készíthetjük, az arányokat tetszés és ízlés szerint változtathatjuk.
Tálaláskor tejszínhabbal gazdagíthatjuk, díszíthetjük.
Gyorsan elkészíthető étel, jó étvágyat hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: kisvirag1327


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaszósz » Májgaluska székelyesen » Sajtos zöldségkrémleves » Májgombóc prézli nélkül
» Köménymagleves » Tárkonyos bárányragu leves » Tökös zöldségleves » Csupa-nyár leves pirítóssal
» Céklaleves túrógaluskával » Könnyű spárga leves » Ricsaleves » Öreganyám levese
» Éjféli borscs » Hagyma leves » Vegetariánus lasagne » Sűrű tejfölös gombaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.