Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Korhelyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 füstölt csülök, vagy 30 dkg fõzõkolbász,
½ kg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
só,
pirospaprika,
szemes bors,
1 dl tejföl.

Elkészítés:
A csülköt 1 liter vízben puhára fõzzük.
Ha megfőtt, kivesszük a vízből és kockákra vágjuk.
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a lisztet, a pirospaprikát és a csülök főzővizével felengedjük.
(Ha kolbásszal készítjük, egy liter vízzel engedjük fel.)
Beletesszük a savanyú káposztát, és ha szükséges még öntünk hozzá vizet.
Beletesszük a fokhagymát, a felkockázott csülökhúst, sózzuk, borsozzuk.
(Ha kolbásszal készítjük, a felkarikázott kolbászt adjuk hozzá.) Addig fõzzük, amíg a káposzta megpuhul.
Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges korhelyleves » Korhelyleves gombával » Galyasági korhelyleves » Gombás korhelyleves
» Korhelyleves II. » Korhelyleves egyszerűen » Leves gombaporból » Májgombóc picit másképp
» Gombaleves májgaluskával » Kapros burgonyaleves » Spanyol mandulakrémleves » Édes kölesfelfújt
» Kolozsvári gulyás » Csirkeleves gourmand módra » Gyors bableves » Húsvéti kolbászos leves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.