Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Éjféli lencse recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg lencse,

15 dkg gomba,

2 dl tejföl,

1 fej vöröshagyma,

2 evőkanál olaj,

ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom.
a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: kathlee


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsés rizottó » Lencseleves csipetkével » Lencsesaláta virslivel » Ádes- vörös lencse
» Éjféli lencseleves » Lencsesaláta malachússal » Padlizsános lencsés egytál » Lencsés muszaka
» Lencse-kukorica saláta » Indiai csirke lencsével » Lencsefazék » Ananászos-sonkás lencsetál
» Kolbászos lencseleves » Tartalmas lencseleves » Csőben sült lencse » Fasírt lencséből


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.