Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gomba székelyesen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg. erdei gomba, 10 dkg. sertészsír, 15 dkg. sárgasrépa, 15 dkg. petrezselyem gyökér, 10 dkg. vöröshagyma, 1 evőkanálnyi fűszerpaprika, 2 dl. tejfölt. Ízlés szerint őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
A legjobb ez az étel akkor, ha kemény húsú, vegyes erdei gombából készítjük (vargánya, tinóru, pereszke, sárga rókagomba, stb.) A megtisztított vöröshagymát egészen apróra vágjuk (vagy lereszeljük) és a forró zsíron dinszteljük A tűzről lehúzva paprikázzuk. A tisztított, megmosott és vékony szeletekre vágott gombákat hozzáadjuk, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal ízlés szerint, majd lassú tűzön pároljuk. Egy másik edényben, enyhén sós vízben a felszeletelt zöldségeket puhára főzzük, majd áttörjük, paszírozzuk. Kevés levet hagyva a lével együtt a zöldségeket a gombához adjuk, óvatosan összekeverjük és készre forraljuk. Külön csészében hideg tejfölt kínálunk hozzá. Bármilyen körettel tálalható.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdei turmix » Göngyölt gombás karaj: » Rókagombás őzpörkölt » Gombás tésztasaláta
» Gombás-cukkinis fasírt » Gombás marhahúsos tészta » Gombás bejgli » Gombás-tejszínes szendvics
» Gombával rakott kel » Galyasági gomba tejfölösen » Gomba mediterrán módra » Gombás-rizs
» Olasz gombás csirke » Gombával töltött uborka » Gombás bélszín » Gombás húscipó


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.