Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg rétesliszt
2 db tojás
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
10 dkg parmezán vagy hasonló jellegű sajt reszelve

késhegynyi pirospaprika
2 csokor kapor

Elkészítés:
A lisztből a tojásokkal,a reszelt sajttal,egy kevés sóval,és annyi vízzel,hogy galuskatésztát kapjunk,tésztát keverünk.
Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot,de nem dolgozzuk ki,akkor jó,ha egy kissé csomós marad.
Fél órát pihentetjük,majd forró sós vízbe hosszúkás galuskákat szaggatunk.
Készre főzzük,kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük.
Közben a szalonnát apró kockára vágjuk,ropogósra sütjük,és a pörcöt kiszedjük.
A leszűrt galuskát megforgatjuk a szalonnazsírban,és forró tálra öntjük.
Pirospaprikával összekevert forró tejföllel meglocsoljuk,a szalonnapörcöt a tetejére szórjuk.
Salátával kínáljuk.

Tanácsok:
Egy régi szakácskönyvben találtam a receptet,szerintem nagyon finom étel.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklaleves túrógaluskával » Aranygaluska muffin » Erdélyi húsgombóc leves » Vajgaluska
» Somlói galuska » Aranygaluska almapürével » Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi tárkonyos tokány
» Erdélyi rakott káposzta » Májgombóc/májgaluska/ » Erdélyi túrófánk » Kakaós aranygaluska
» Aranygaluska Anikó módra » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi padlizsánkrém » Alföldi májgaluska leves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.