Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Marhahús csíkokra vágva,füstölt szalonna kockára vágva,apró kockákra vágott vöröshagyma,kevés fokhagyma,pici ő.kömény,kevés majoranna,p.paprika,nagyon kevés ő.bors,kevés liszt,
friss paradicsom vagy p.püré,húslé.

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk és kiolvasztjuk.A töpörtyűket a zsírból kiszedjük és finomra vágott v.hagymát,kevés fokhagymát,pici ő.köménymagot,majorannát teszünk a meleg zsírba,jól felhevítjük,de meg nem pirítjuk,továbbá p.paprikát,nagyon kevés törött borsot teszünk bele.Most a hosszú metéltre (csíkokra) vágott marhahúst a hagymára tesszük,megsózzuk,megpároljuk,amíg a víz el nem párolgott belőle,ill.amíg a hús meg nem puhul.Kevés liszttel megstanboljuk (lisztszórással besűrítjük),egy kicsit így pirítgatjuk a tűzhelyen,majd friss paradicsomot vagy p.pürét teszünk hozzá,kevés levessel felengedjük és kissé hagyjuk még így párolódni.Tálaláskor a szalonnából készült töpörtyűt rászórjuk,tarhonyával szolgáljuk fel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: PIROS35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi töltött csirke » Zöldborsós tokány » Hétvezér tokány
» Kocsonya erdélyi módra » Karfiolos pulykatokány » Vadas marhatokány » Virslis hentestokány
» Káposztás böllértokány » Erdélyi zakuszka » Gombás szarvastokány » Erdélyi gulyásleves
» Erdélyi krumplileves » Gombás vörösboros tokány » Erdélyi fokhagymaleves » Marhatokány burgundi módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.