Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás pogácsa recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
80 dkg liszt
3 db tojás
40 dkg margarin
5 dkg élesztő
1 kg burgonya

Elkészítés:
Elkészítés:
A 80 dkg lisztből, 3 db tojással, az 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel és a szükséges mennyiségű tejjel leveles tészta lágyságú tésztát gyúrunk. Az 1 kg megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ha langyos, a margarinnal és kevés sóval jó habosra keverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük és hajtogatjuk. Ezután negyedórát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. A műveletet háromszor megismételjük. Ezután kinyújtjuk, szaggatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.


A receptet beküldte: .Léna.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipogácsa » Sajtos rudacskák (pogácsa) » Katica pogácsája » Finom burgonyás pogácsa
» Túrós-tepertős pogácsa » Csóró pogácsa » Libatepertős pogácsa » Tavaszi burgonyasaláta
» Dán burgonyasaláta » Baconos pogácsa » Juhtúrós pogácsa » Hűtőben kelt pogácsa
» Burgonyás-sajtos rúd » Boszorkány pogácsa » Burgonyás bagett (6 db) » Újhagymás tonhal pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.