Tutireceptek.hu fejléc

Ez kínai-Max konyhájából recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók, 4 személyre:

- 8-10 db csirke felső comb (lehet mellfiléből is készíteni, de az egy kicsit kiszárad)
- 4 tojás
- 3-4 ek csemege paprika krém (édes anna), aki szereti egy kicsit csípősen, az tehet egy kanál erős krémet is
- 2 tk sűrített paradicsom
- 3-4 ek étkezési keményítő (én kukorica keményítőt használtam)
- 3 ek szezámmag
- 1 tk wok fűszer vagy kínai őt fűszer keverék

Elkészítés:
A csirkecombot lebőrözöm és kicsontozom, a húst ujjnyi csíkokra vágom, a csontból és a bőrből főzök egy alaplevet, azt elteszem ínségesebb időkre.
A szezámmagot egy serpenyőben, szárazon megpirítom
A tojásokat habosra keverem, majd hozzáadom a paprika krémet/krémeket, és jól elvegyítem. A keményítőt egy kis vízzel kikeverem, majd a szezámmaggal a paprikás tojáshoz adom. Ebbe a pácba beleforgatom a csirkét, és hagyom érni legalább 2-3 órát, de akár egy egész éjszakát is lehet.Ha egy egész éjjel pácoljuk, akkor tegyük hideg helyre, de sütés előtt legalább 2 órával előbb vegyük ki a hidegről.
Melegítsünk olajat, és közepes lángon süssük szép ropogósra.


A receptet beküldte: Tobzocska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás sertésmáj » Kukoricás fasírt » Borsós natúrszelet » Spárgás sertésmáj
» Spenótos-rukkolás rakottas » Dunántúli vörösboros karaj » Friss zöldséges fasírt » Boros pipi
» Vadas őzpecsenye » Cocacola-ban sült csirkecomb » Gombás tokány » Csirke kuglóf
» Tejszines gombás » Szerb húsgombócok csülökkel » Vendégváró csülök » Ors-féle cigánypecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.