Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 szem fõtt áttört burgonya
4 alma
1 tojás
1 kiskanál õrölt fahéj

10-15 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evõkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk,
és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifõzzük. A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A leszûrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk.

Tanácsok:
Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 170 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alma fahéjas bundában » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Fahéjas kuglóf » Almás-fahéjas kuglóf
» Banán turmix fahéjas » Szilvás-fahéjas köles » Fahéjas -almás muffin » Fahéjas diós tekercsek
» Meggyes pite - fahéjas » Fahéjas-nutellás torta » Rakott túrós-fahéjas alma » Fahéjas madártej
» Bögrés fahéjas almás süti » Bögrés almás-fahéjas süti » Almás-fahéjas zabkása » Almagomboc


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.