Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas almagombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 szem fõtt áttört burgonya
4 alma
1 tojás
1 kiskanál õrölt fahéj

10-15 dkg finomliszt
3 dkg vaj
1 evõkanál cukor
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kis kockákra vágjuk. A tojást 2 evõkanál vízzel és a fahéjjal felverjük, az almára öntjük, és a tört burgonyával meg annyi liszttel, amennyit felvesz, összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk,
és gyöngyözve forró, enyhén sós vízben kifõzzük. A vajat megforrósítjuk, és a cukorral összekevert zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. A leszûrt, lecsepegtetett gombócokat a morzsába forgatjuk.

Tanácsok:
Fahéjas cukorral meghintve, valamilyen savanykás lekvárral kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 170 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas madártej » Fahéjas almapalacsinta » Almás-fahéjas piskóta » Fahéjas puding
» Almás-fahéjas ragacs » Mandulás almagombóc » Fahéjas meggyleves » Almás-fahéjas palacsinta
» Almás-fahéjas finomság » Fahéjas-nutellás torta » Fahéjas tekercs mázzal » Almás-fahéjas kuglóf
» Fahéjas-almás kiflik » Körtés, fahéjas tej » Fahéjas -almás muffin » Almás-fahéjas szelet


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.