Tutireceptek.hu fejléc

Fánk (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
500 g tönköly fehérliszt
9 g szárított élesztő
50 g növényi margarin
30 g nádcukor
300 ml zabtej
csipetnyi só
olaj a sütéshez
lekvár, porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
A hozzávalókat pár óráig tartsuk szobahőmérsékleten.
Az élesztőt felfuttatjuk langyos zabtejben a nádcukorral.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a felolvasztott margarint és a sót. Összedolgozzuk. Lágy kalácstészta sűrűségű tésztát kell kapnunk, amit fakanállal vagy robotgéppel 10-15 percig dagasztunk, majd letakarjuk és langyos helyen kb. másfélszeresére kelesztjük (kb. 40-50 perc).
A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, és a deszkán letakarva még fél óráig kelesztjük.
Mielőtt a forró, bő olajba beletesszük, nyomjunk egy kis lyukat a tészták közepébe. Sütéskor ügyeljünk az olaj hőmérsékletére. Ha túl forró, akkor hirtelen sülnek meg a fánkok és a belsejük nyers marad.
A mélyedésekbe lekvárt teszünk, megszórjuk porcukorral és melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tzatziki (vegan) » Körtés zabkeksz (vegan) » Forró csoki (vegan) » Lecsós tarhonya (vegan)
» Meggyes csokitorta (vegan) » Diósült (vegan) » Édesburgonya fánk (vegan) » Nyers eperleves (vegan)
» Spenótos tészta (vegan) » Quesadilla (vegan) » Mexikói bulgur (vegan) » Mákos bejgli (vegan)
» Pizza (vegan) » Mogyorókrém (vegan) » Spanyol sült rizs (vegan) » Kukorica-krémleves (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.