Tutireceptek.hu fejléc

Pórés sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
1 dl zsíros tejszín
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
fél szál póréhagyma
15 dkg reszelt
sajt só, bors,
kenyérkockák

Elkészítés:
A pórét hosszában négy részre vágjuk, alaposan megmossuk, majd felszeleteljük.
A vajat egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt megpároljuk. Ha összeesett, meghintjük a liszttel, összekeverjük, zsemleszínűre pirítjuk. Az alaplevet kis adagokban öntjük rá, folyamatosan keverve, hogy ne maradjanak benne csomók. 5-10 percig főzzük.
A leveshez öntjük a tejszínt folyamatos keverés mellett, mehet utána a reszelt sajt is. Ahogy újra felforrt, lezárjuk, és már tálalhatjuk is a pirított zsemlekockákkal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórés tészta » Olasz krémsajtleves » Vegyes sajtleves » Farsangi sajtleves
» Svájci sajtleves » Pórés-karfiolos rakottas » Pórés busaszelet » Pórésaláta
» Sajtleves hideg napokra... » Sajtleves húsgombóccal » Lengyel sajtleves » Pórés spagetti
» Gyors sajtleves » Francia sajtleves » Holland sajtleves » Sonkás pórés csirkemell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.