Tutireceptek.hu fejléc

Svájci sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
1 l húsleves (lehet kockából is),
3 tojássárgája,
só,
őrölt feketebors,
reszelt szerecsendió,
petrezselyem,
3 szelet fehérkenyér.

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a sajtot.
A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk.
A tojássárgákat felverjük és a leveshez keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A petrezselymet megmossuk, finomra metéljük és a leveshez adjuk.
A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőbe tesszük és közepes lángon kavargatva minden oldalról megpirítjuk.
Tálaláskor a levesbe szórjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás sajtleves » Francia sajtleves » Svájci újburgonya » Svájci kukoricafőzelék
» Sajtleves -10 perc alatt » Fokhagymás sajtleves » Pórés sajtleves » Svájci csirkemell
» Sajtleves » Svájci saláta » Allgaui sajtleves » Lengyel sajtleves
» Svájci sertésborda » Karfiolos sajtleves » Starnbergi sajtleves » Egyszerű sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.