Tutireceptek.hu fejléc

Svájci sajtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
1 l húsleves (lehet kockából is),
3 tojássárgája,
só,
őrölt feketebors,
reszelt szerecsendió,
petrezselyem,
3 szelet fehérkenyér.

Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a sajtot.
A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk.
A tojássárgákat felverjük és a leveshez keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A petrezselymet megmossuk, finomra metéljük és a leveshez adjuk.
A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőbe tesszük és közepes lángon kavargatva minden oldalról megpirítjuk.
Tálaláskor a levesbe szórjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórés sajtleves » Sörös sajtleves » Lengyel sajtleves » Svájci csirkemell
» Holland sajtleves » Szalonnás sajtleves » Fokhagymás sajtleves » Pikáns sajtleves
» Vegyes sajtleves » Allgaui sajtleves » Svájci sertésborda » Svájci kukoricafőzelék
» Svájci saláta » Francia sajtleves » Sajtleves » Karfiolos sajtleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.