Tutireceptek.hu fejléc

Fehér csokoládés trifle (pohárkrém) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 dl habtejszín
15 dkg fehér csokoládé
1 tk vaníliakivonat
10 dkg babapiskóta
1 dl erdei gyümölcs lekvár + 1/2 dl víz
1/4 kg fagyasztott erdei gyümölcs keverék (nem kell felolvasztani) + a díszítéshez
opcionális: pirított mandula

Elkészítés:
1 dl tejszínt egy kis lábosban felmelegítünk, lehúzzuk a tűzről, és beletördeljük a csokoládét. Addig keverjük, amíg teljesen elolvad, hagyjuk kihűlni. A lekvárt egy másik kis lábosban összeforraljuk a vízzel. A fagyasztott gyümölcsöt csak felhasználás előtt 10 perccel vesszük ki a mélyhűtőből.

A maradék tejszínt a vaníliakivonattal kemény habbá verjük. Lazán hozzákeverjük a lehűlt fehér csokis tejszínt. Ezzel elkészült a krém, összeállítjuk a desszertet: A piskótát a babapiskótát 2-3 darabra törjük, és elosztjuk 6-8 kis pohárban, rákanalazzuk a lekvárt, megszórjuk a félig fagyott gyümölccsel, és egy jó nagy adag krémet teszünk rá. Ha nagyobb poharat használunk, a rétegezést megismételjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük. Letakarjuk fóliával, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Készülhet egy nagy üvegtálban is.


A receptet beküldte: orso25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bólé fehérborral » Túrós-narancsos pohárkrém » Fekete-fehér muffin » Csokoládés tallérok
» Kávé fehércsoki-habbal » Fehérbabos szendvicskrém » Almás trifle » Fehérboros póréhagymaleves
» Csokoládés almakarikák » Karfiol - fehérborral » Karfiol fehér mártásban » Csokoládés fészek
» Csokoládés répakocka » Mikulás feher Szelet » Citromos álom pohárkrém » Krémes-csokoládés muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.