Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol - fehérborral recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
egy fej karfiol /kb. 1 kg/
5 dl tej
1 kispohár tejföl
1 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
20 dkg sajt
1 dl fehérbor
só, ételízesítő, fehérbors, szerecsendió, zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosás után ételízesítős vízben megfőzöm. Amíg a karfiol fő, elkészítem a mártást: a lisztet a vajon megfuttatom , hozzáöntöm a tejet, és lassú tűzön forrásig kevergetve főzöm. Miután besűrűsödött, leveszem a tűzről, hozzáadom a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajt felét és a fehérbort. Sóval, fehérborssal, kevés szerecsendióval ízesítem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és ezt is beledolgozom a mártásba.

A karfiolrózsákat kivajazott, kimorzsázott hőálló tálba teszem, ráöntöm a mártást, és a tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal.

Lassú tűzön sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején.

Tanácsok:
Megjegyzés: lehet dúsítani előfőzött rizzsel, úgy még kiadósabb, bár anélkül is laktató étel. Ha van 1-2 kimaradt tojásfehérjénk, azt is hozzá lehet tenni.

Fotó megtekinthető a naplóm 195-ös bejegyzésemben.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-karfiolos tészta » Pórés-karfiolos rakottas » Karfiol paprikásan » Tejfölös karfiol leves
» Gomba karfiollal » Karfiol sonkahabbal » Tejfölös-sajtos karfiol » Karfiolos krumplileves
» Karfiol krokett » Karfiolkrém » Klasszikus rakott karfiol » Töltött karfiol
» Sonkás sajtos karfiol » Karfiol savanyítva » Tejfölöskarfiol galuskával » Tejszínes karfiolleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.