Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros póréhagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy póréhagyma,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
1 liter zöldségleves,
2 dl száraz fehérbor,
1 csokor petrezselyem,
1,5 dl tejszín,
só,
bors,
2 dl sűrű, sós palacsintatészta,
3 dl olaj.

Elkészítés:
A póréhagymát vágjuk fél centi vastag szeletekre, futtassuk meg a forró vajban, és szórjuk meg a liszttel.
Kevergetve engedjük fel a zöldséglevessel, forraljuk fel, és öntsük hozzá a bort.
Lassú tűzön főzzük tovább, közben ízesítsük sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Amikor megfőtt a leves, a tejszínt kevés forró lével keverjük el, öntsük vissza a levesbe, és húzzuk le a tűzről.

A levesbetéthez készítsünk hagyományos sós, sűrű palacsintatésztát.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a palacsintatésztát az olaj felett öntsük egy apró lyukú tésztaszűrőbe, és kanállal kevergetve csepegtessük az olajba.
Az apró tésztacseppek a forró olajban gyorsan pirosra sülnek.
Szűrőkanállal papírtörlőre téve jól csepegtessük le.
Tálaláskor a levest szedjük tányérba, szórjuk meg kevés levesgyönggyel.
A levesgyöngyöt külön edénykében is kínálhatjuk mellé.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymaleves » Fehérboros rostélyos » Fehérboros csülöksült » Fehérboros csirke
» Fehérboros limonádé » Fehérboros gombamártás » Fehérboros-narancsos puncs » Fehérboros krémtorta
» Zabpelyhes póréhagymaleves » Ketchupos-fehérboros hús » Francia póréhagymaleves » Kunsági káposztaleves
» Bazsalikomos citromleves » Tejfölös brokkoli leves » Mandulás fokhagymaleves » Friss gombaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.