Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros sárgarépás zöldbabos köret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
fél kiló vágott zöldbab
3 nagy sárgarépa
1/8 liter fehérbor
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 közepes fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
csipet só
oregano (ízlés szerint)
paprika (ízlés szerint)
2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Az olajat felhevítjük, a kockára vágott hagymát és fokhagymát beletesszük, üvegesre pároljuk. Majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott répát és a vágott babot és addig pároljuk amíg puha nem lesz. Közben a bort összekeverjük a paradicsommal és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a zöldségekhez. Egy jó 10-15 percig fedő nélkül gyakori kevergetés mellett főzzük, így a bor alkoholtartalma elpárolog.

Tanácsok:
Igen kiváló a különleges húsételekhez, vadakhoz. A bab és a répa mellé lehet hozzátenni cukkínit, vagy borsót vagy kikoricát.


A receptet beküldte: princess13


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos csirkeragu » Zöldbabos aprópecsenye » Sült őszibarack köretnek » Sajtos burgonyaköret
» Sárgarépás burgonyaleves » Zöldbabos burgonya » Spárga köretként » Sárgarépás almasaláta
» Sárgarépás reggeli ital » Lazac céklakörettel » Téli köret » Sütőtökös cékla köret
» Színes zöldségköret » Céklás zöldséges rizsköret » Zöldbabos pulykatekercs » Sárgarépás szelet


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.