Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
S dl víz
1 tojássárgája
2 citrom leve vagy 1 evőkanál ece
só és törött fekete bors

Elkészítés:
Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sûrûsödik. A tûzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet.
Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vegyes erdei gombasaláta » Kacsamáj roueni mártáson » Majonézes rizssaláta » Sonkával töltött tojás
» Menyecske saláta » Ananász saláta tojással » Finom reteksaláta » Saláta
» Virslis-tojásos-sajtos saláta » Sajtos vitaminsaláta » Tavaszi újhagyma saláta » Egyszerű ráksaláta
» Saláta többféle módon » Orosz halsaláta » Házilag készített majonéz » Almás-sajtos brokkolisaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.