Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
S dl víz
1 tojássárgája
2 citrom leve vagy 1 evőkanál ece
só és törött fekete bors

Elkészítés:
Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sûrûsödik. A tûzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet.
Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marinált paprika » Ráksaláta currys majonézzel » Diós almasaláta másképp » Joghurtos almasaláta
» Téli vitaminsaláta » Mézmártás » Zeller saláta » Savanyúkáposzta saláta
» Spicces csirkemellsaláta » Vizes uborka » Burgonyasaláta majonézesen » Almás répasaláta
» Paradicsom saláta » Céklasaláta főtt céklából » Kiwisaláta » Diós-majonézes halsaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.