Tutireceptek.hu fejléc

Fehérmártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
6 dkg vaj
4 dkg liszt
S dl víz
1 tojássárgája
2 citrom leve vagy 1 evőkanál ece
só és törött fekete bors

Elkészítés:
Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyorsan addig keverjük, amíg meg nem sûrûsödik. A tûzről levéve beletesszük a maradék 3 dkg vajat és a citromlevet vagy az ecetet.
Felhasználható: spárga-, karfiol-halételek és húsok mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: gubaa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lyoni saláta » Tonhalsaláta I. » Cézár saláta-szerűség » Uborkasaláta
» Nileve » Korianderes-mentás pitasaláta » Egészségpástétom » Ananászos rizssaláta
» Gomba savanyúság » Auróra mártás » őzgerinces hidegtál » Csirkehússaláta metélttel
» Póréhagyma és zöldbab saláta » Mindent bele saláta » Saláta koktélrákkal » Mentás görögdinnye saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.