Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba savanyúság recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg gomba
50 dkg vöröshagyma
2-3 dl ecet

bors
babérlevél
víz
szalicil
cukor

Elkészítés:
A gombát megpucoljuk, megmossuk,ha nagy akkor apróra vagdossuk, egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és pár percig bele dobjuk a forró vízbe
(blazsirozzuk) és leszürjük.
A hagymát karikára vágjuk kissé lesózzuk, de nem csavarjuk ki, rádobjuk a gombát borsot,összekeverjük.

Készitünk egy kellemes ecetes levet, só, cukor,
és szalicil, felovadásig keverjük.

A gombás hagymát egy üvegbe tesszük, ráöntjük a levet, és közbe egy egy babérlevelet beledugdosunk
Lecsavarozzuk az üveget és vagy hűtőbe vagy polcra helyezzük.

Tanácsok:
Eredetileg ez legjobb erdei rizikegombábol, késziteni. De nagyon megfelel bármilyen gombából is.

Télen is készithetünk egy-egy kisebb üveggel gyors fogyasztásra is.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-gombás ponty » Gombás töltött kifli » Gombás csirkemell 2 főre » Kínai gombás csirkeleves
» Juhtúrós gombasaláta » Laskagomba leves » Borsós-gombás rizottó » Tejszínes gombás spagetti
» Különleges gombasaláta » Gombával rakott karalábé » Juhtúrós gomba » Szerb gombás zakuszka
» Sajtos-gombás karaj » Gombás sárgaborsóleves » Gombával töltött krumpli » Paradicsom gombás tojással


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.