Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fejessaláta-főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
6 saláta,4dl húsleves(leveskockából),5dkg vaj,5dkg liszt,2 dl tejföl,3dkg cukor,1 gerezd fokhagyma,1 csokor kapor,1 csokor petrezselyemzöld,ecet,só

Elkészítés:
A megmosott salátákat nagyobb darabokra tépkedjük. A húslevesbe tesszük, zúzozz fokhagymával ízesítjük, és megfőzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel és cukorral ízesített tejfölt, majd takaréklángon, két perc alatt összeforraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szasza:)

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztafőzelék » Spenótos burgonyafőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék » Szegedi tarhonyafőzelék
» Karalábéfőzelék » Zöldbabfőzelék » Zabkorpás spenót » Karfiolfőzelék
» Szabolcsi töltött káposzta » Cukkinifőzelék » Paszuly konzerv házilag » Joghurtos brokkoli főzelék
» Kukoricadödölle » Sütőtök főzelék sajttal » Gyors spenót » Kelbimbó főzelék


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.