Tutireceptek.hu fejléc

Fejessaláta-főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
6 saláta,4dl húsleves(leveskockából),5dkg vaj,5dkg liszt,2 dl tejföl,3dkg cukor,1 gerezd fokhagyma,1 csokor kapor,1 csokor petrezselyemzöld,ecet,só

Elkészítés:
A megmosott salátákat nagyobb darabokra tépkedjük. A húslevesbe tesszük, zúzozz fokhagymával ízesítjük, és megfőzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel és cukorral ízesített tejfölt, majd takaréklángon, két perc alatt összeforraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Szasza:)

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyers tökfőzelék magtejföllel » Joghurtos cukkínifőzelék » Tejfölös krumplipaprikás » Joghurtos zellerfőzelék
» Kapros cukkinifőzelék » Zellerfőzelék » Tökfõzelék, töklotyó » Az én sóskafőzelékem
» Brokkolifőzelék 1 » Mandulás parajfőzelék » Burgonyapürében sült tojás » Kapros cukkinfőzelék
» Töltött káposzta e.e. módra » Kapros zöldbabfőzelék » Zabkorpás spenót » Rebarbara mártás


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.