Tutireceptek.hu fejléc

Babfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg szárazbab,
1 kis fej hagyma apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma,
2 kanálnyi olaj,
2 babérlevél,
1 kávéskanál paprika,
2 ek liszt,
só,
ecet.

Elkészítés:
A tetszés szerinti fajta szárazbabot (én fehérbabból készítem) megválogatom, előző este beáztatom és a babérlevéllel, valamint a hagymával sós vízben felteszem főni. Mikor megpuhult, berántom a fokhagymás, paprikás rántással. Ízlés szerint ecettel ízesítem.


A receptet beküldte: leti80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabfőzelék palócosan » Kapros zöldbabfőzelék » Vajbabfőzelék burgonyával » Zöldbabfőzelék
» Hagyományos babfőzelék » Tejfeles zöldbabfőzelék » Pikáns babfőzelék » Diétás sárgaborsófőzelék
» Tökfőzelék kaprosan » Céklafőzelék almával » Paszuly konzerv házilag » Cukkini főzelék
» Kínai kelkáposzta főzelék » Patiszonfőzelék » Borsófőzelék másképp » Káposzta főzelék


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.