Tutireceptek.hu fejléc

Feta-sajtos rakott krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 kg krumpli
1 szál kolbász
1 tömb feta sajt
3 nagy fej hagyma
5 dl tejszín
Só, olaj

Elkészítés:
Egy tűzálló jénait kikensz egy kicsit olajjal, belekarikázol egy kevés krumplit, hogy az alját betakarja ráteszed a hagymaszeleteket és leöntöd kb. 2 dl tejszínnel. Rászeleteled a kolbászt és feta sajt szeletekkel befeded. Rákarikázod a maradék krumplit, ráöntöd a maradék tejszínt és megpergeted egy kevés sóval.
Lefóliázod és 200 fokos sütőbe teszed kb. 20 percre, majd a fóliát levéve pirosra sütöd.

Tanácsok:
Lehet készíteni nyers krumpliból, de akkor nagyon vékony szeleteket vágj és tegyél alulra és felülre is 3-4 réteget, és ekkor a sütési idő módosul: fóliával 60 perc és levétel utána piríthatod.

Én meg szoktam főzni héjában a krumplit, így vastagabb szeletekre vágom és összességében hamarabb készen van. És amikor éhes vagyok ez a lényeg! :)

Remélem tetszik a recept és kipróbálod.
Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Menyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott tészta » Habos, rakott zsemle » Alföldi rakottas » Krumpliskenyér
» Krumpli pacsa » Sütőtökös rakott brokkoli » Krumplis-tejfölös muffin » Rakott krumpli máshogy
» Rakott valami » Krumplifuta » Rakott krumplipüré » Almás rakottas
» Kolumbiai krumplileves » Krumplimuffin » Sajtos-sonkás rakott kifli » Paradicsomos rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.