Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fetás-mentás padlizsánsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 darab közepes padlizsán
20 dkg feta sajt
10-15 darab friss mentalevél
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál édes fehér balzsamecet
1 dl napraforgóolaj
1 dl extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt padlizsánkockákkal.
Az olajokat keverjük össze, tegyük bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át.

Tanácsok:
Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek kínálhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánsaláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta 2. » Ropogós padlizsánsaláta
» Joghurtos tavaszi saláta » Hideg csokoládéöntet » Carmen saláta » Gomba savanyúság
» Magos csirkemellsaláta » Tormás tojássaláta » Csalamádé » Ecetes torma 2
» Tárkonymártás » Hawaii csirkesaláta » Karácsonyi saláta » Gombasaláta majonézzel


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.