Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fetás-mentás padlizsánsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 darab közepes padlizsán
20 dkg feta sajt
10-15 darab friss mentalevél
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál édes fehér balzsamecet
1 dl napraforgóolaj
1 dl extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt padlizsánkockákkal.
Az olajokat keverjük össze, tegyük bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át.

Tanácsok:
Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek kínálhatjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánsaláta » Ropogós padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta 2. » Joghurtos padlizsánsaláta
» Dán burgonyasaláta » Téli vendégtál salátából. » Tonhalas salata » Fetasaláta
» Zsani-sali » Bence féle para saláta » Csicseriborsó saláta » Kukorica saláta 2.
» Májusi saláta » Galuskasaláta retekkel » Grapefruit saláta » Cékla saláta



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.