Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kisebb, hosszúkás padlizsán, 25 dkg kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A megmosott és letörülgetett padlizsánt elõször egy centi vastag karikákra vágom, majd a karikákat felkockázom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak kockákra aprítom, míg a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágom. Az olajat felforrósítom egy magas falú serpenyõben, és a padlizsánkockákat rádobom. Kevergetve üvegesre pirítom, ezután hozzáadom a hagymát, és meg is sózom. Fedõ alatt addig párolom, amíg a hagyma is üvegessé válik. Ekkor ráteszem a paradicsomgerezdeket, és csak annyi ideig párolom tovább, amíg a paradicsom kissé megpuhul, de még nem roskad össze. Zúzott fokhagymával, borssal fûszerezem, majd a tûzrõl lehúzom és hagyom kihûlni. Citromlével savanyítom, végül nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálalom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánsaláta 2. » Ropogós padlizsánsaláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Medvehagyma saláta
» Sajtos majonéz » Mexikói vörösbab saláta » Görög saláta » Mogyorós burgonyasaláta
» Virslis lencsesaláta » Rázott » Olívasaláta » Meggymártás
» Kapris kínai saláta » Szilveszteri lencsesaláta » Füstölt pulykamellsaláta » Csemege uborka


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.