Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta 2. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

A mártáshoz:

2 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve

Elkészítés:
A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk.

Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát.

A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta » Ropogós padlizsánsaláta » Tésztasaláták királynője
» Sajtos csirkesaláta » Kefíres-joghurtos sali » Sajtsaláta sültekhez » Mediterrán csirkesaláta
» Egyszerű saláta » Tonhal-saláta » Mexikói avokádó saláta » Mexikó csirkesaláta
» Virslis kukoricasaláta. » Saláta parenyicával » Gyümölcssaláta túrókémmel » Aszaltszilvás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.