Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta 2. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

A mártáshoz:

2 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve

Elkészítés:
A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk.

Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban.

1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát.

A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánsaláta » Ropogós padlizsánsaláta » Joghurtos padlizsánsaláta » Home-made Zöld saláta
» Almás sajtsaláta sonkával » Ínyencmártás » Mediterrán salátám » Rókagombás sonkasaláta
» Ancféle Zöldbabsaláta » Paradicsomsaláta » Szalámis tekercs másként » Céklasaláta majonézzel
» Muzsdéj egyszerűen » Kínai reteksaláta » Töltött zöldsaláta » Cézár saláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.