Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fincsi vörös bársony torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor

Elkészítés:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat. A száraz hozzávalókat összevegyítem. A kefirben elkeverem a színezéket, és a lisztes keverékkel felváltva a vajas krémhez adom.Végül a szódabikarbónát egy kis pohárba teszem és ráöntöm az ecetet,amikor pezseg akkor a tésztához adom.

A tésztából kettő lapot sütök előmelegített,180 fokos sütőben kb 25 perc alatt. Ha kihűlt,a lapokat kettévágom,így 4 tortalapom lesz.

A krémhez a hozzávalókat összekeverem,majd megkenem a lapokat vele.A torta külső részét is ezzel vonom be.

Tetszés szerint díszíthető.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mascarponetorta szederrel » Brutális csokitorta » Tejszínes Málnatorta » Joghurt torta 3
» Spenót-torta » Zöldségtorta mandulával » Almás túrótorta » Tejszínkrémtorta
» Mákos morzsatorta » Pavlova torta II. » Vörösboros sonkakocsonya » Egyszerű málnatorta
» Körtetorta csokoládéval » New York-i sajttorta » Banános csóktorta » Gumimacik tortája


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.