Tutireceptek.hu fejléc

Kelet texasi vörös chili recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 teáskanál olaj,
1 kilogramm darált marhahús,
2 nagy fej finomra vágott hagyma,
egy teáskanál fokhagymakrém,
egy teáskanálnyi oregánó,
4 teáskanálnyi pirospaprika,
fél teáskanálnyi (én az őröltet szeretem
használni) köménymag,
só,
egy kiló paradicsom (meg szoktam hámozni, forró
vízbe dobva, könnyen lejön a héja),
fél liter paradicsomlé,
négy deci víz,
6db. szárított paprika (chili),
10 dkg. Tejcsokoládé.

Elkészítés:
Pirítsd meg a hagymát olajon, s vesd rá a darált marhahúst.
Addig forgasd,amíg kifehéredik.
Add hozzá a fokhagymakrémet (senki nem szól meg, ha friss fokhagymát törsz meg, annak áthatóbb az íze), az oregánót, a paprikát se felejtsd ki, s a köménnyel való ízesítésnek is ez az ideje.
Sózd meg.
Hogy le ne égjen, öntsd alá a paradicsomlevet. Vágd a húshoz, keverd el, ha úgy látod, hogy nem jó az állaga, önts hozzá a paprikás vízből.
Törd a csokoládét apró darabokra, add hozzá, jól keverd el, és legalább egy órán keresztül főzd a chilit.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Chilis bab » Chilis csirkemell csíkok » Chilis-szójás csirkemell » Vörösboros málnakrémleves
» Sertésborda keleti módra » Vörösboros szőlőleves » Chili con carne » Vörös szerelem
» Vörösboros puncs » Keleties csirkehúsleves » Chilis-banános szűzérmék » Forralt vörös áfonyás tea
» Málna vörösborban » Chilis gombás pecsenye » Gyors chilis bab » Ádes- vörös lencse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.