Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás húsgolyók recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
500 g (zsírmentes) darált csirkemell vagy pulykamell
1/2 csésze friss, teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1/4 csésze natúr tej
1/4 csésze reszelt parmezán
1 tojásfehérje
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál friss, vágott vagy 1/2 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál friss, vágott vagy 1/2 kávéskanál szárított kakukkfű
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Mély tálban keverjük össze a darált húst, a szemlemorzsát, a parmezánt, a tejet, a tojásfehérjét, a fokhagymát, az olívaolajat, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót meg a borsot. Formázzunk belőle kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat, mindegyikhez kb. két-két evőkanál masszát használva.

Helyezzük rá a golyókat egy teflontepsire úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Az egyenletes sülés érdekében forgassuk meg őket, és süssük kb.15 percig.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 148 kcal

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-diós lapcsánka » Fokhagymás rák » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás padlizsán
» Fokhagymás rakott csirke » Fokhagymás gombaleves » Fokhagymás Röfihús » fokhagymás sült karaj
» Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás kenyér » Fokhagymás spagettisaláta » Fokhagymás krumpli*
» Fokhagymás Graham kenyér » Fokhagymás sült csuka » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.