Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tengerihal fokhagymásan recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (pl. tonhal)
2-3 dl tej
2 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
grill fűszerkeverék
só, bors

Elkészítés:
A halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Lecsurgatjuk a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük a halat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Teflonserpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a halat és fedő alatt, oldalanként 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítsuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb fokhagymásan » Halfilé sáfrányos vajjal » Vörösboros pontyfilé » Tejszínes süllő
» Folyami rák harcsával » Mustáros tonhal » Ropogós gyömbéres hering » Házi halkonzerv
» Kapros, krumplis halfilé » Tejfölös-gombás ponty » Harcsa pecsenye » Bouillabaisse
» Párolt tőkehal spenótágyon » Koktélrákkal töltött gomba » Töltött tok » Boros, kapros lazac


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.